De overstap

De nieuwelingen … dan begint het echte werk, werd er me verteld. Koersen met meer dan 100 renners. En in plaats van 30km bij categorie 7 in de jeugd nu naar 80km. Niet meer altijd een rondje rond de kerk, maar door de polders. Met politiebegeleiding enzovoort.   Ik keek er naar uit …

Bij WV Ede hadden ze geen nieuwelingen en junioren. Vandaar dat ik over moest stappen naar een andere vereniging. Ik ben lid geworden van WV Eemland in Amersfoort en die winter getraind onder begeleiding van Arie Geerding en Pim van de Berg.  In maart was ik er wel klaar voor.

Omloop van Noord-west Overijssel voor nieuwelingen (2010)

De eerste klassieker

De eerste koers was in Surwold in Noord Duitsland. Mooi parcours, maar zo’n slecht weer, dat we met z’n allen met kleren aan gedoucht hebben na de koers.

Mijn eerste klassieker was ‘Omloop van Noord west Overijssel. Een wind klassieker. Al in de eerste 5 kilometer lag ik op m’n gezicht en de kop van de koers heb ik nooit meer terug gezien. In de polder werden we uit koers gehaald en vroeg me af hoe ik terug bij de start kwam. Ik moest een pontje over, maar had geen geld bij me. Ik kreeg toen 10 euro van een mevrouw … Dat was mijn eerste klassieker ervaring.

Omloop in Surwold (noord duitsland). Jaap's eerste koers bij de nieuwelingen samen met Koen Geerding.

Podium in Wijk en Aalburg

Zo bleef het echter niet. In Wijk en Aalburg onstond er al snel een kopgroep van ongeveer 10 man. Uiteindelijk ontsnapte ik met Sam Oomen en werd ik achter Sam oomen 2e.  Een mand met produkten van de streek en ik kon terugkijken op een mooi weekend.

Samen met Kars Welten en Sam Oomen (de pijnenburg brothers)

Weilburg (D)

Ook bij de nieuwelingen reed ik graag in het buitenland omdat het daar vaker heuvelachtig is. Een van de mooiere koersen was de 3-Etappenfahrt in Weilburg. Die heb ik ook als categorie 7 jeugd gereden. Maar nu was het opboksen tegen 12 man van Balen BC (Belgie) .. Het zag er lang goed uit, maar tegen 14 man rijden was onbegonnen werk. Wel heel mooi weekend gehad.

3-Etappenfahrt in Weilburg. Met gebroeders Leinau.

Districts selectie

In augustus werd ik uitgenodigd door Rob van Bodegom (districts coordinator Midden Nederland) om mee te gaan naar Criterium des Europeen in Luxemburg. Dit is een etappekoers. Samen met 5 renners een mooie ervaring opgedaan. Jammer dat we als district het jaar erop (als 2e jaars) hier niet reden.

Rob van Bodegom bij de start van het Criterium des Europeen (etappe 1).

Gele trui van Duizel

De gele trui van Duizel. Een aansprekend rondje uit het Kempenklassement en de winnaar krijgt een heuse gele trui. Omstanders uit het publiek konden premies aanmelden bij de organisatie en dan was er weer wat te verdienen. Een mooie kermiskoers. Vroeg in de koers kwamen we met kopgroep van 4 man te zitten en ik kon in de laatste ronde wegkomen en had m’n overwinning binnen.

Bij de nieuwelingen won ik de gele trui van Duizel voor Maikel Bos en Patrick van der Duin.

Wuppertal

Het Uni-Rennen in Wuppertal is ook altijd mooi rondje. Dit jaar reed mijn zus in Geilenkirchen en ben ik met mijn moeder naar Wuppertal gegaan. Mijn vader zijn vanuit Geilenkirchen met de fiets naar Wuppertal gefietst en na de wedstrijd van mij zijn we nog een rondje in de buurt wezen fietsen en daarna even lekker bij de pizzeria gegeten en naar huis.

Samen met m'n moeder en m'n zus in Wuppertal.

Tour de Junior

De tour de junior heb ik gereden als categorie 6,7 en 2x als nieuweling. Het duurt de hele week, maar er was altijd 1 rustdag. Dan was er kermis. Aan het einde van de week viel ik bijna van m’n fiets. Meer van tekort aan slaap dan van het fietsen.  Altijd een superleuke week gehad daar.

Omloop het nieuwsblad

Koud terug van vakantie. Blijkt, eenmalig, de omloop het nieuwsblad verreden te worden voor nieuwelingen. De dag voor de start van de Tour de Junior. Maar hier moest ik heen. Over de vesten, over de muur.

Van meter nul was het knallen. We kwamen gelijk met 4 man weg en na de muur groeide de kopgroep aan tot 10 man. Megazwaar en na koers pieredood. Ik moest 3x uit de kopgroep lossen kwam 3x terug. De mooiste koers die ik bij de nieuwelingen gereden heb.

Clubkampioenschap Amerstfoort WV Eemland
La Gleize 2010
Deutschland cup Cross in Herford.
Bij de nieuwelingen (WV Eemland) reed ik de Wim Hendriks Trofee. Een klassieker in Zeeuws Vlaanderen.
Grote prijs X ...
U17_014
Omoop van Munstergeleen als 2e jaars nieuweling. Nino Honigh won de wedstrijd.
De gele trui in de tour de junior in Achterveld.
Omloop het nieuwsblad bij de nieuwelingen op de muur van Geraardsbergen.
Op de top van de Grand Bernard. Hier ben ik op gefietst, maar boven was het bitter koud.
Jaap de Jong aan het downhillen in de buurt van Chatel (Frankrijk)
Met Aurelien Paret Peintre in mijn wiel.
Start bij omloop van Margraten bij de nieuwelingen.
Onbekend criterium met Martijn Budding
In het midden rij ik (Jaap de Jong) bij de omloop van Margraten. Deze editie werd gewonnen door Niels Goeree.
Balen BC - verkennen van La Gleize koers bij de nieuwelingen over de Wanne en Rosier.
Pizzeria in Wuppertal na het Uni-Rennen.
Omloop van Margraten 2010
Les ardennes – Course de cote in Harze
U17_023
Westfalenpreis 2010
Ronde van Nieuwendijk 2010
Jaap de Jong in de uiterwaarden van Wageningen. Het was in de ijstijd.
Criterium in Frankrijk tijdens onze vakantie (in Annecy).
Samen met Berdien de Jong en mijn vader in Chatel.
Omloop van Munstergeleen 2011