Nooit getwijfeld over Belgie ...

In de winter werd ik ‘gecontacteerd’ door Lotto Menen: wil je in ons junioren team komen rijden? Ik heb nooit getwijfeld over Belgie! De zogeheten omkadering was even wat anders dan wat ik gewend was bij De Volharding of bij WV Eemland. Wegfiets en tijdritfiets van de ploeg en stages in de Vlaamse Ardennen en ook naar Spanje.  En een koersprogramma om je vingers bij af te likken. Wel zonder bidonhouders in Spanje (en dat lag niet aan Franky …) … En een ploeg waar ik ontzettend veel lol mee gehad heb. Volgens d’n voorzitter misschien teveel. Jammergenoeg maar 1 jaar: Te grote belasting voor mijn ouders. Een beetje vlaams leren spreken; mijne velo leren kuisen en d’r is altijd een frietkot in de buurt.

Kattekoers in Ieper

De eerste interclub voor mij was de Kattekoers in Ieper. In West Vlaanderen. Het eerste stuk door de heuvel zone en daarna een aan loop van rond de 50km naar de finale met een finish in de historische stad Ieper. Met uitslag rond de 50e plek was ik tevreden.

Ploeg Lotto Menen.
Podium in Radklassiker Rund um Dueren

Goed voorjaar

Een mooie voorjaarskoers in de Duitse Eifel is altijd Rund um Dueren. Na een lange ontsnapping en veel werk verzet te hebben was het aan het einde van de koers de benen leeg, maar nog goed voor de 2e plaats. De week erop was het Rund um Steinfurt en ook daar was het een vroege ontsnapping met een 2e plek als resultaat. En de week erna was het weer raak met een 3e plek in de nationale tijdrit competitie.

Omloop van Margraten

Het voorjaar scheen me te liggen want in de omloop van margraten was het Koud en Nat. Uiteindelijk zouden maar goed 30 renners (van de 180) de koers uitrijden. Al in de 3e ronde reed ik weg met Daan Hoeybergh van BKCP en hebben 2 ronden samen vooruit gereden tot Mathieu vd Poel, Brent Luycks, Lennart Hofstede en nog iemand van Viking Waterland aan kwamen sluiten. Ik werd uiteindelijk 5e.

Districtskampioen

Na een verrassende 3e plek in tijdrit in de schermer woon ik het DK in overall (inclusief elite) de snelste tijd. Hiermee was ik geplaatst voor het Nationaal kampioenschap.

Genomineerd te worden voor sporttalent van Ede was ook een leuke ervaring, maar de eerste plek ging naar jongen die aan Atletiek doet.

Districtskampioen tijdrijden met Martijn Budding en Jasper Bugter.
Koppelkoers met Bas Tietema (BMC Development Team). Winst voor ons in de koppelkoers.
Ploegenachtervolging (Team pursuit) kwalificatie voor EK Baan.

De piste

In het begin als jeugdrenner heb ik wel eens op de baan gereden, maar pas later heb ik dit weer opgepakt en heb verschillende wedstrijden op de baan gereden. Interland in Gent (Belgie) en in Apeldoorn. Beide keren won ik met Bas Tietema (BMC) de koppelkoers. Daarnaast 2 keer een bronzen medaille op het NK (Koppelkoers in individuele achtervolging).

Tour du Lac Leman

In april de eerste etappekoers. Vroeg voor zwitserland. Op de heenweg sneeuwde het. In de eerste etappe, een prolooq, werd ik 3e achter David Per (SK) en Aurelien Paret Peintre (Fr). Aurelien rijdt ook bij CCF. De volgende dag was een mooie heuveletappe. We hebben met de ploeg geprobeerd de boel stuk te trekken, maar tegen de nationale sloveense selectie waren we niet opgewassen.  ’s Middags was er een course de cote van 10km. Ik werd 1km onder de sommet gelost en werd nog 12e op 1:40. Ik werd 7e in het eindklassement.

Podium na tijdrit in trophee franco suisse / tour de lac leman (CH)

Istria (Nations Cup)

Istria was mijn eerste junioren wedstrijd met de selectie. Een etappekoers. In de eerste etappe moest ik even inkomen. In de 2e etappe ging het heel goed, totdat ik in een afdaling onderuit gereden werd. Dat was einde koers voor mij. Frame gebroken en heb nog wel de etappe uitgereden, maar kwam buiten tijd binnen. Einde oefening. Behoorlijk balen.

2x3e in Drenthe

Als 2e jaars junior reed ik voor het eerst het “Land van Bartje”. De nl versie van Paris Roubaix. We gingen de dag van te voren om te verkennen.  De hele koers actief geweest. Nog heel stuk alleen weg geweest, maar toch teruggepakt en de finale ingegaan met Bas Tietema, Peter Lenderink en Niels Goeree. Ik was heel blij met m’n derde plek. De week erna was ik 3e op het nationaal kampioenschap tijdrijden.

Omloop land van Bartje met Niels Goeree, Bas Tietema en Jaap de Jong.

GP Patton (2.Ncup)

In april de eerste etappekoers. Vroeg voor zwitserland. Op de heenweg sneeuwde het. In de eerste etappe, een prolooq, werd ik 3e achter David Per (SK) en Aurelien Paret Peintre (Fr). Aurelien rijdt ook bij CCF. De volgende dag was een mooie heuveletappe. We hebben met de ploeg geprobeerd de boel stuk te trekken, maar tegen de nationale sloveense selectie waren we niet opgewassen.  ’s Middags was er een course de cote van 10km. Ik werd 1km onder de sommet gelost en werd nog 12e op 1:40. Die avond moest mijn vader onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft me de laatste dag wel paar plekken in het klassement gekost. Maar toch was het een prachtige koers. Ik werd 7e in het eindklassement.

Morbihan (2.Ncup)

Met de selectie gingen we naar Bretagne. Met Mathieu, Sam, Stef, Nino, Davy en ik. De eerste etappe hebben we zo’n gat geslagen dat we de rest van de koers moesten controleren. Uiteindelijk ging Mathieu met de eindwinst naar huis en wij ook met het ploegenklassement. Daarna ben ik met Davy een week gebleven omdat daarna Ronde des Vallees was en wij die met de Volharding reden. Davy’s vader heeft ons samen naar een hotel gebracht. We zaten van voor tot achter bomvol, want ik had volgens Davy’s vader wel spullen voor 6 maanden bij me .. Haha …

GP Ruebliland (UCI2.1)

Inmiddels had ik van de KNWU gehoord dat ik geselecteerd was voor het WK in Firenze en als laatste voorbereiding hiervoor gingen we met de WK groep naar GP Ruebliland. Met Martijn Budding, Davy Gunst, Mathieu vd Poel, Sam Oomen en Stef Krul. Ook daar gingen we als ploeg met de eindwinst naar huis. Dat leverde ons uiteindelijk een 3e plek in de eindstand van de Nations Cup op. En dat leverde weer een etentje op tijdens het WK in Firenze met de UCI, de directeur van de Giro en de ASO.

The worlds

Het WK vond ik echt geweldig.  Als er een groepje wegrijdt en er zit niemand van  ons bij, besluit ik de oversteek te maken en heb ik dubbel de tijd om te genieten. Superveel aanmoedigingen gehad. Echt een geweldige ervaring. En als Mathieu dan uiteindelijk nog wint ook kan ons seizoen niet meer stuk. Nog het seizoenseinde gevierd met de Elite dames en de volgende dag terug naar NL. Het was geweldig!

Wereldkampioenschap Florence (Italie)
Hapjes en drankjes bij de kerk in Menen.
U19_010
U19_005
U19_006
Junioren koppelkoers tijdens zesdaagse van amsterdam met Brian van Rhee.
U19_004
U19_009
U19_011
U19_013
U19_015
Klimmen met UWTC de volharding.
U19_018
Gent Menen UCI1.1 wedstrijd. De laatste plaatselijke omlopen.
U19_022
U19_023
Hoofdstad van de smaak 2014 - Jaap de Jong is ambassadeur.
Vakschool wageningen - Rijn en IJssel.
Samen met een bokser en atletieker genomineerd voor sporttalent Ede.
Die jongens wilden wel een handtekening. Dat kan altijd natuurlijk. Tijdens afwachtingswedstrijd van Veenendaal classic
U19_A38