Naar school

Waarom ik ben gaan wielrennen weet ik niet. Waarom ik nog steeds wielren wel. Ik vind het gewoon prachtig. Ik ben geboren in Barneveld, maar op mijn 4e verhuisd naar Lunteren. Ik ging in Ede naar de basisschool en ging altijd met de fiets. Ongeveer 8km heen en 8km terug. Mijn moeder bracht me weg en kwam me halen. Zij reed dus de dubbele afstand van mij. Met mijn vader ging ik wel eens naar Opa en Oma op de fiets naar Rotterdam. Een keer ben ik van de dijk afgereden en kwam zo nog in ziekenhuis van Nieuwegein.

Rabo Dikke Banden

In de dikke banden race van Ede won ik een half jaar lidmaatschap van de WV Ede.  Ik ben nog wel naar de finale geweest van de Dikke Banden race in Honselersdijk, maar daar werd er in de finale een ronde te vroeg de bel gegeven waardoor ik te ver van achter zat. Ik heb bij WV Ede eerst meegedaan met de midden nederland competitie. Deze werd georganiseerd door Hans van de Hengel. Die wist van iedereen in het district de helmkleur, de schoenen en wist zodoende van afstand al wie hij om kon roepen. In het veld heb ik toen mijn eerste landelijke wedstrijd gereden.

Niet voor mietjes ...

De linker foto is van de eerste landelijke veldrit  wedstrijd op onze eigen club. Ik was erg gebrand op een goed resultaat. De start was niet geweldig maar ik schoof telkens een plekje op. Op een gegeven moment lag ik derde. Maar ik wilde wel ,maar mijn fiets niet meer. Ik wist niet wat er aan de hand was. tot op gegeven moment mijn voorwiel weg was. De voorvork gebroken. Wat baalde ik!! Natuurlijk mijn vaders schuld!

Rechts is de start bij de MNC in nijmegen. Regen of kou. Het maakte ons niks uit. Als je wielrenner wil worden dan moet je een bikkel worden..

Shirtje gescoord ...

Op de Rabo Dag in Ede was het prijs: Een rabo shirt met handtekeningen van alle renners van de Rabo ploeg en op de foto met Michael Boogerd.

Rabo dag in Ede met Michael Boogerd.

Duitsland

Bij de jeugd reed ik regelmatig een koers in Duitsland. Dat is toch weer anders dan in Nederland. Vaak wat gemoedelijker. En niet te vergeten: prijzengeld. Daar konden mijn zus en ik dan weer lekker een braadworst van kopen. En de benzinekosten? Daar hadden we het nooit over!

Bloemen of Geld

Mijn eerste overwinning bij de jeugd was in Neustadt, in de Pfalz in Duitsland. Mijn zus won in haar categorie ook. Samen hadden we toen meer dan 100 euro prijzengeld. Alle premies en de eindoverwinning. En bloemen voor onze moeder natuurlijk.

Neustadt an der Weinstrasse in 2010. Winst voor zowel Berdien de Jong als Jaap de Jong.
Jeugd ronde Hasselt
Veldrit in Ossendrecht bij de Nonnetjes met Mathieu van der Poel
2007_Zeddam
NK Zeeland
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
testje
2008_NK
2008_Rockanje
2008_Zwijndrecht