Naar het zuiden ...

De start bij de beloften verliep niet zoals ik me voorgesteld had. Ik zou bij Parkhotel (toen nog LSE team) gaan rijden, maar dit fuseerde met Noord Hollands team en werd continentaal. De andere ploegen zaten vomaar ik werd super opgevangen binnen districtsteam van Limburg olv Danny Stevens en ook de ploegleiding en verzorgers van TWC de Maaslandster. Hoewel ik in juli afwezig was in verband met mogelijke overstap naar Frankrijk heb ik een mooi jaar gehad. Na de zomervakantie hoorde ik dat ik per 2015 uit zou komen voor Chambery Cyclisme Formation.

Villers le Temple

Districtsselectie Limburg

Onder leiding van Danny Stevens reden we met district Limburg een aantal prachtige koersen, waaronder Ardense Pijl, Boucles Guegeonaises, Triptique Ardennais.  Vooral de Franse koersen in bretagne zijn prachtig. Daar reed ik als 1e jaars naar en top 30 klassering en was daarmee 3e eerstejaars.

Helaas 2 weken voor deze koers aangereden door een tractor. Geen uitslag, maar wel supermooie koers.
Boucles Guegeonaises
Dusseldorf Airport wachtend op vertrek naar Chambery.

Nog zuidelijker ...

In september vloog ik via Duesseldorf naar Geneve. Ik werd weggebracht door mijn ouders en in Geneve opgehaald. Daar kreeg ik een appartement wat ik deelde met Nico Denz. Het was in de begintijd erg wennen. Men sprak geen engels. Gelukkig was Nico er die me wegwijs maakte. Inmiddels is Chambery mijn eerste thuis geworden. De meeste tijd van het jaar verblijf ik hier en ik ga hier ook naar school.

Cursus Frans

Ik schreef me in op de Uni van Chambery voor een opleiding Franse Taal. Dit heb ik een jaar gedaan. In het begin verstond ik er geen snars van, maar inmiddels kan ik me goed verstaanbaar maken in het Frans. Dit is echt een verrijking van jezelf om zo op jezelf je weg te vinden in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt. Een heel leerzame tijd. Het is toch wel handig als je het verschil weet tussen canard en conard.

In Mallorca

Ik had in het afgelopen jaar niet veel gekoerst. Ik was eigenlijk in juli al gestopt met koersen. En om de aansluiting te houden moest er deze winter wel wat gebeuren. Rond de kerst ben ik met Nico 10 dagen naar Mallorca gegaan om te trainen. Een leuke tijd gehad en kwam daar nog Hollandse overwinteraar tegen : Odwin Bink. Die heeft mijn fiets nog keer gerepareerd. Super!

Odwin fietsreizen mallorca kan ook fietsen repareren. Hier was Jaap de Jong weer mee geholpen. Bedankt Odwin.
Mijn rijbewijs gehaald en daar ben ik echt blij mee.
Ploegvoorstelling Chambery Cyclisme Formation 2015.
Stage la Rosiere

Rijbewijs

Na Mallorca ging ik voor 2 weken naar huis en in deze periode moest ik zowel mijn theorie en praktijk doen voor mijn rijbewijs. Hiervoor had mijn moeder een spoedcursus geregeld en het zou allemaal moeten lukken. Garantie bleek geen garantie te zijn. Thuis kwam ik in ziekenhuis met abces in mijn keel. Werd geopereerd, maar ik moest mijn rijbewijs halen. Tot overmaat viel CBR ook nog 2 dagen uit. Maar ik slaagde in 1x. Donderdag theorie en vrijdag praktijk.

Koersen ...

Ik reed in 2015 een mooi programma met Chambery. Ik kon merken dat ik nog een heel gat te dichten had met mijn ploeggenoten. Dit heeft me wel groot gedeelte van het seizoen gekost, maar kan met een mooi slot van het seizoen terug kijken op een prachtig jaar met mooie resultaten maar ook met veel herinneringen en veel  nieuwe mensen leren kennen en echte vrienden ontmoet.

U23_015
Stage Montagne bij La Rosiere met Nans Peters, Aurelien, Etienne Fabre en Remy Rochas en Jaap de Jong
U23_057

Vakantie

In augustus zijn mijn ouders en mijn zus voor het eerst in Chambery geweest. Ik heb ze laten zien waar ik woon en een rondleiding in de stad gegeven. In de tijd dat zij er waren heb ik nog paar kleine wedstrijden gereden. Maar vooral even tijd voor ontspanning gehad. We zaten niet zover van Chambery. Vlak bij Bourg St. Maurice. Daar hebben wij ook altijd onze stage montagne in de buurt (La Rosiere). Gezwommen, gewandeld en zo.

U23_054

Einde seizoen

De laatste koersen van het seizoen waren Trophee des Champions en Parijs Tours. De eerste heb ik hele dag in de kopgroep gereden. Veel werk verzet en in de finale geprobeerd met Francois Bidard de winst naar ons toe te trekken, maar hij raakte een stoeprand in de laatste 300m en ik had me teveel gegeven om nog voor de winst te strijden. In Parijs Tours voelde ik me supersterk, maar reed iemand mijn derailleur eraf en ik kon net voorkomen dat ik viel. Maar de koers was voorbij.  In Trophee des Champions nog even een absoluut wielericoon gesproken: Bernard Hinault.

Jaap de Jong in gesprek met Bernard Hinault tijdens Trophee des Champions.
Coupe de France wedstrijd in de Elzas. Mooie koers, maar geen resultaat voor de ploeg in zijn geheel.

En verder ...

Ik heb zin in 2016. Het eerste jaar heeft veel energie gekost om de taal te leren en me thuis te gaan voelen in Frankrijk. Dit jaar moet duidelijk worden of ik een stap gezet heb afgelopen seizoen in afgelopen winter. Ik heb er veel vertrouwen in.

Flan gegeten in Chambery terwijl mijn ouders op bezoek waren.
U23_c09-001
U23_001
Ploegenvoorstelling chambery cyclisme formation met coryfeeen als Jean Marie le Blanc, Vincent Lavenu, Romain Bardet en de ploeg voor 2016
U23_006
U23_007
U23_010
Jaap de Jong tijdens Paris Roubaix voor beloften in 2014.
U23_011
U23_014
U23_017
Bretagne coupe de france 2015. Het is koers.
U23_031
U23_034
U23_035
U23_037
U23_040
U23_002
U23_003
U23_042
U23_052
Nocturne Aix les Bains. Overwinning voor Jaap de Jong.
U23_058
U23_012
U23_038
GP Saint Etienne (Elite Nationale)